Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1966-67: Enllumenat al camp

1966-67
Ampliar imatge
TEMPORADA 1966-67. ENLLUMENAT AL CAMP
La preparació de la temporada 1966-67 va ser també molt estudiada. El pressupost fou de dos milions i mig i es va acordar un augment del deu per cent sobre les quotes dels socis i les entrades. Una gran novetat fou la inauguració de l'enllumenat elèctric del camp, el 19 d'agost, amb un amistós contra el Mataró que va acabar amb empat a un gol. El curiós es que durant aquest partit hi hagueren dues apagades de llum, no imputables a aquesta instal.lació sinó de caracter general a tota la ciutat. La segona apagada fou en el precís moment que el Mataró marcava el gol. Aquesta instal.lació va costar cinc-centes mil pessetes i, encara que hi havia una subvenció de la Delegació Nacional d'Esports de dues-centes cinquanta rnil pessetes, al final no es feu efectiva.

El president Aureli Teixidor va agrupar tots els equips juvenils en un sol conjunt que va guanyar en potencialitat, proclamant-se campió juvenil provincial. Milla va seguir d'entrenador i la plantilla estava formada per Comamala, Vidal, Monràs, Blanquera, Franch, Finín, Pío, Rivero, Sitja, Rafa, Segura, Llorens, Sabadí, i els nous fitxatges de Borja, Díez, Finestres, Farinas, Rivero i Mis. Aquest any es va practicar una tàctica més defensiva, amb quatre defenses. Els primers partits foren bons: empat al camp de l'Igualada (2 a 2), victòria al camp del Sants (1 a 2) i a casa amb el Mataró (2 a 0) i l'Atlètic de Catalunya (5 a 0).

A la vuitena jornada l'equip anava líder. Llavors va seguir una sèrie de partits mediocres, amb moltes lesions, i es van perdre deu positius. Es va acabar en desè lloc.

Un partit curiós d'aquesta temporada fou el jugat al camp del Granollers. Quan faltaven vint minuts pel final, un espectador va agredir un línia, que va quedar inconscient, per la qual cosa l'equip arbitral va abandonar el terreny de joc, donant per acabat el partit. La Junta del Granollers va pressionar l'àrbitre que al cap de mitja hora va ordenar continuar el partit. En aquests últims vint minuts el Granollers va marcar dos gols de forma totalment il.legal, cosa que el col.legiat va fer constar a l'acta, aclarint que ho havia fet per salvar la seva integritat física davant l'actitud hostil del públic de Granollers. La Federació va obligar a repetir aquests vint minuts al camp neutral del Lloret, i persistí al final el mateix resultat de 0 a 0.

En el torneig general Moscardó el Figueres va salvar la primera eliminatòria, però fou eliminat a la fase final pel Granollers per 3 a 2 i 1 a 4. En total, en aquesta temporada es van jugar 46 partits, amb 22 victòries, 6 empats i 18 derrotes, aconseguint-se 77 gols a favor per 65 en contra.

Dos interessants partits amistosos foren els que va jugar el Figueres contra el Bohemians d'Irlanda i el Yrin Dundalk.

Al conjunt unionista van reforçar-lo els jugadors de primera divisió Marcial, Reina i Ramoní, que complien el servei militar a Sant Climent Sescebes.
Novament el Figueres va veure com un equip de Primera Divisió, aquesta vegada el Barcelona, s'interessava per un dels seus jugadors. Fou Sitja, que només tenia dinou anys i era un gran rematador. Per compensar el traspàs, el Barcelona va venir a jugar a Figueres, sense cap cost de despeses i amb una taquilla assegurada. El Figueres va reforçar-se amb el famós Puskas i el resultat fou d'1 a 2.