Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1967-68: Un Reial Madrid per Fires

1967-68
Ampliar imatge
TEMPORADA 1967-68. UN REIAL MADRID PER FIRES
Amb la mateixa Junta presidida per Teixidor es va iniciar la temporada 1967-68. El pressupost estudiat fou de dos milions sis-centes mil pessetes (1.800.000 en fitxes i 800.000 en despeses), que en números rodons equivalia a unes seixanta mil pessetes per partit. Com que als desplaçaments no hi havia taquilla, això volia dir que a casa s'havien de fer 20.000 pessetes per partit, inclosa la quota de socis. La Junta va lliurar unes obligacions de 1.000 pessetes, amortitzables en deu anys amb un interès del 4'5 per cent.

La plantilla de jugadors estava formada per Cortada, Pío, Monràs, Bartolomé, Rafa, Torrent, Sabadí, Blanquera, Segura, Farinas, Comamala, Expósito, Mis, Rivero, Busquets, Manolete.... sota les ordres de l'entrenador Milla. Aquest any es va retirar Finín. La preocupació tècnica era disposar d'un bon central i es va trobar en Cortada, jugador del planter. Hi hagué moltes lesions, una d'elles molt greu: la cama trencada de Sabadí.

Les tàctiques imperants, de grans precaucions defensives, van motivar l'obtenció de positius als desplaçaments i la pèrdua dels partits de casa. Per altra part, la temporada es presentava difícil pel nombre de clubs provincials, de gran rivalitat, com eren el Girona, l'Olot, el Palafrugell, el Lloret i el Guíxols. Es va guanyar al Guíxols (4 a 1), a l'Olot (1 a 2), però es va perdre a casa amb el Tarragona (1 a 4). Curiós va ser el cas del partit Figueres-Vilanova i la Geltrú, amb el resultat de 5 a 2. Com que l'entrenador es va posar malalt, va asseure's a la banqueta com a tècnic el vice-president Pere Giró, que va fer les seves funcions. Al final d'aquesta temporada es van jugar 44 partits, amb 17 victòries, 9 empats, 19 derrotes, 77 gols a favor i 78 en contra.

Per les Fires de la Santa Creu dos grans esdeveniments: la presència, per primera vegada a Figueres, del Reial Madrid i un nou Figueres-Barcelona, encara que tots dos van venir amb suplents. Resultats: 0 a 1 i 1a 6. Però molta gent al camp.

Una novetat fou el trasllat, el mes de març de 1968, de la seu social del club que va passar de l'històric Cafè Europa, dels carrers Monturiol i Caamaño, al Casino Menestral Figuerenc. El motiu fou el projecte que tenia la propietat de l'edifici d'enderrocar la construcció que era de principis de segle, i fer un nou grup d'habitatges. El Cafè Europa va traslladar-se al carrer del Forn Baix.
En el canvi de local social es va produir un fet lamentable per l'historial de la Unió Esportiva. A causa d'unes fortes pluges hi hagué una filtració d'aigua a les oficines del club, que va inundar el local i va fer malbé molts docurnents i fotografies de jugadors de l'entitat, de manera que es va perdre així una part del seu arxiu històric.