Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1935-36: Un equip modest i disciplinat

1935-36
Ampliar imatge
TEMPORADA 1935-36. EQUIP MODEST I DISCIPLINAT
Hi hagué nou president en començar la nova temporada 1935-36. Fou Miquel Guillamet, fill d'aquell Francesc Guillamet que havia estat un dels fundadors del club. Era també un gran entusiasta de l'esport. Va fer una crida als joves locals perque s'agrupessin sota els colors blancs i blaus i va organitzar un equip modest però disciplinat, segons diuen els informadors de l'època. Va incorporar nous jugadors: Bussot, Monera, Miquel, Colomer,Rosalench, Vilalta, Bonal, Dumanjó, Oliver i Jacomet. Aquest últim es convertiria en un nou jugador històric del club. Jacomet jugava de defensa, no tenia gaire estatura però era una muralla difícil de vèncer. Algunes d'aquestes novetats procedien del Palafrugell, equip que havia estat dels millors de Catalunya però que ara anava a menys i en marxaven els seus jugadors.

En el torneig hi havia els equips de Vic (6-1), Banyoles (2-0), Manlleu (3-1), Ripoll (2-0) i Olot (2-0). El Figueres no va perdre cap partit a la primera volta. A la segona va cedir algun punt però va quedar campió.

Posteriorment va participar a la ronda final del campionat de Catalunya de Segona Ordinària, on es va produir el vergonyós partit Malgrat-Figueres el 8 de març. En el moment de començar el partit només hi havia 6 jugadors del Malgrat. L'àrbitre va esperar un temps prudencial i llavors avisà els capitans; el del Malgrat no hi era; espera uns minuts més i dona per acabat el partit per incompareixença del Malgrat. El jugadors es retiraren a la caseta. El públic comença a marxar del camp. De cop, va aparèixer un automobil que traslladava els jugadors del Malgrat que faltaven. L'àrbitre cridà de nou els delegats de camp. Els jugadors del Malgrat s'equiparen i sortiren al camp. Al cap d'uns minuts s'ordenà als jugadors del Figueres que sortissin al camp per jugar el partit. Joc dur, un àrbitre espantat pel public i al final un 6 a 1 a favor del Malgrat. El delegat del Figueres féu constar la seva protesta. Dos mesos despres la Federació obrí una investigació i el dictamen encara s'ha d'emetre.

La temporada havia tingut 47 partits, dels quals 26 es guanyaren, 5 s'empataren i 16 es perderen. Els gols a favor foren 134 i en contra n'hi va haver 94. EI màxim golejador fou Miquel, amb 23 gols.