Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1951-52: Una regional més potent

1951-52
Ampliar imatge
TEMPORADA 1951-52. UNA REGIONAL MES POTENT
A l'inici de la temporada 951-52 es feren gestions per pujar a Tercera Divisió, totalment infructuoses, i el club es va mantenir a la Primera Regional. Amb l'avantatge que es procedí a una reducció dels clubs que la formaven, cosa que féu que es cobrissin les places amb altres de la Tercera Divisió, també modificada, fet que va representar un augment de potència de la categoria Primera Regional. Va debutar en el Figueres Coll, de Garriguella, que seria un gran puntal de l'equip, i en fou entrenador Medina, que l'any anterior havia tingut la desafortunada lesió de trencament d'una cama que el va apartar totalment del futbol actiu. Medina gaudia de gran simpatia i se li va fer un partit d'homenatge.

La temporada va començar perdent a Reus per 4 - 2 i fins al cinquè partit no es va animar el seu joc. Va acabar la lliga en cinquena posició. Per Fires va jugar contra el Lleida (1 a 2) i el Terrassa (1 a 0) i a la Copa Federació es va classificar tambe en cinquena posició, un lloc no gaire bo.

La temporada 1951-52 el Figueres va jugar 44 partits, amb 19 victòries,11 empats, 14 derrotes, 11 gols a favor i 92 en contra.

En el mes de març es va tenir notícia de la mort de l'ex-jugador dels primers temps, l'alemany Walter. El mes de juliol el president Macau, una mica decebut, volia plegar pero l'assemblea, per unanimitat, el va reelegir.