Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1978-79: Emili Bach, president

1978-79
Ampliar imatge
TEMPORADA 1978-79. EMILI BACH, PRESIDENT
Amb l'equip juvenil recent ascendit a Primera Divisió, el club estrena un nou local social a la plaça del Gra. Emilio Aldekoa es elegit per dirigir a plantilla unionista. L'estiu resulta força mogut, i una disputa entre el president Blasi i l'alcalde Giró per unes obres, acaba amb la dimissió del primer. Emili Bach el substitueix. Ninguú cau en el compte en aquell moment, que la Unió Esportiva Figueres acaba d'estrenar un president que marcarà l'època més gloriosa de l'entitat.

Bach, al cap de poc temps, es converteix en la vàlvula que dirigeix i controla el Figueres, des de la vella llotja de la carretera del Far. Arriben a l'equip Silva, Darnes, Busso, Heredia, Veleta, Paco Boix, Juanjo i Marcos (juvenils) i Paco Muñoz (Peralada).

Són baixa Massergas, Nogué i Bayona. La visita a Barcelona la segona jornada de lliga (2-1 favorable als locals, que jugaven amb Huguet, Guitart i Rojo entre d'altres), coincideix amb la recent mort del mític Ricardo Zamora. La competició va passant i la igualtat presideix els primers llocs de la classificació del grup III de Tercera. Els aficionats figuerencs segueixen també amb interès la nova trajectòria de Vilarrodà a Primera Divisió. El seu debut es produeix en el partit València-Sporting. El de Vilatenim substitueix Felman mentre la Unió perd a Vila-real (2-0).

Al cap de pocs dies, dimiteixen el jugador Pena i el segon entrenador Segura. Curiosament, la Unió assoleix el liderat a la jornada 13 de la lliga, compartint-lo amb la Cava. Per aquelles dates debuta Paco Muñoz, amb 20 anys, amb el primer equip. El jove jugador feia temps que era pretès pels blanc-i-blaus, de quan jugava amb la Salle. Al cap d'un mes, els resultats ja no acompanyen i l'equip baixa a la vuitena posició, Aldekoa dimiteix i el substitueix Pepe Pinto a la jornada vintena.

El Figueres perd a Olot (3-1) i Pagès fa el gol de l'honor. EI porter banyolí Paco Boix debuta amb la Unió a Vall d'Uxó (4-3). La trajectòria unionista ja estava marcada i l'equip no va poder superar el vuitè lloc final. La Unió guanya 18 partits, n'empata 2 i en perd 18. Es converteix en el segon equip mes golejador de la lliga (73 gols) però també en el màxim golejat (66 gols encaixats en 38 partits). Acaba amb 38 punts, lluny del líder Vall d'Uxó, que en va recollir 52. Vilarrodà va marcar el darrer i únic gol del València de Pasieguito a Salamanca (3-1).

L'Assemblea del 22 de maig de 1979, celebrada a la sala gran del Casino Menestral Figuerenc, elegeix formalment l'única candidatura presentada a la presidència de la Unió, la que encapçala Emili Bach i Grau. Aquella temporada, Echegoyen va ser el pitxitxi amb 15 gols, i Pitu Duran va ocupar la segona plaça amb 13. Bartolomé i Cortada es retiren. Semis i Muñoz marxen a la mili. El Club ret homenatge al popular àrbitre Antoni Satué, Poloni. També es fa un sopar d'homenatge a Emili Bach, en el transcurs del qual s'anuncien les incorporacions de Vila i Ramos (Terrassa). La Junta atorga les insígnies d'Or a Joan Casademont, Lluís Padró, el practicant Pere Oliveras, els editors de la Guia Esportiva Carles Lloveras i Adolf Navarro, i a Joan Duran.Algú es va queixar perquè la insígnia no va ser concedida a Bonaventura Comet, pels seus trenta-nou anys de dedicació al club.