Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1957-58: Dèficit i quotes pro-fitxatge

1957-58
Ampliar imatge
TEMPORADA 1957-58. DÈFICIT I QUOTES PRO-FITXATGE
Així va començar la temporada 1957-58. A mitjan mes de setembre encara no hi havia president. El nou elegit, Mesquida, lluitava contra el temps per formar junta, cosa que aconseguí just deu dies abans de començar la temporada.

El president va contractar Milla com a entrenador i Prats com a secretari tècnic. Els jugadors eren Serra, Buscató, Garcia Cullell, Palma,Pinós, Novés, Laboria, Joli, Vallès, Moral, Oliva, Veri, Coll, Miquel, Jordà,Fàbregas, Oro, Blanco, Manel, Iriarte... També cal destacar una novetat de la pedrera: el porter Buscató, que va seguir la tradició figuerenca de magnífics porters. Aquest jugador s'havia iniciat al col.legi de La Salle i després va ser a l'Uspeac, al Sant Pere Pescador, a l'Anglès i a l'Olot.

A mitja temporada es va fitxar l'ex-internacional Gonzalvo i l'uruguaià Outerelo. Foren dues bones adquisicions que, juntament amb la gran temporada de Laboria, qualificat com el millor central de Tercera Divisió, donaren una gran brillantor al joc figuerenc.
El club va començar molt bé la temporada i a la primera volta estava classificat en tercer lloc. A mitja temporada la premsa de Barcelona va acusar el Figueres d'equip molt dur, versió que la Junta va voler desmentir invitant la premsa barcelonina a veure el joc del Figueres a casa i als desplaçaments. Al final de la temporada l'equip va acabar en sisena posició. Va seguir el Torneig Moscardó en el qual el Figueres es proclamà campió de la primera fase en quedar empatat amb el Banyoles però eliminant-lo pel fet de sumar més còrners a favor. A la fase final fou eliminat pel Granollers per un gol.

Encara que no era pas una mala temporada, sí que s'havia produït un dèficit força elevat i Mesquida va plegar. A la mateixa assemblea de socis es va proposar al directiu Francesc Sargatal per a nou president, proposta que fou acceptada pels socis. Sargatal va posar dues condicions: disposar d'un vot de confiança, que li fou atorgat, i concretar qui havia de fer-se càrrec del dèficit del club si a finals d'any se'n produïa. No es va aclarir aquesta segona condició i en una nova junta general de socis es va aprovar implantar una quota extraordinària pro-fitxatges a base de 75, 150, 140 i 360 pessetes segons el tipus de quotes que pagaven els socis, abonament que es podia fer en un termini o en tres. En aquesta junta van entrar alguns vistes i agents de duanes de la Jonquera, que hi van col.laborar econòmicament.

En total es van jugar 48 partits amb 24 victòries, 10 empats, 14 derrotes, 87 gols a favor i 52 en contra.