Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1952-53: Mediocritat i dificultats econòmiques

1952-53
Ampliar imatge
TEMPORADA 1952-53. MEDIOCRITAT I DIFICULTATS ECONÒMIQUES
Igual que l'anterior, la temporada 1952-53, fou mediocre, de resultats irregulars i amb una classificació intermedia dins del grup. Directius de la Junta dirien a la quarta jornada que "falta moral i falten reforços". El club assolí el nombre de 600 socis, xifra considerada molt important. La confecció del pressupost era la nota preocupant d'aquests anys per a la Junta, que seguia presidida per Josep Maria Macau. Els jugadors eren Carberol, Jordà,Carbonell, Brugués, Milla (que s'havia tornat a incorporar al club), Mallart, Muela, Zulueta, Cabrera, Segarra, Garriga, Miquel, Anor, Espígol, Rodri,Eugenio, Coll, Ricart, Mitjà...

El mes de març de 1952, amb l'arribada d'una nova lleva militar al castell de Figueres, s'incorporaren a l'equip alguns reclutes de força fama: Guillamon, Herrera, Martínez i Oliete, que reforçaren l'equip a la Copa de la Federació Catalana, amb equips tan potents com el Sabadell, Lleida, Terrassa, Mataró, Manresa... en la qual el Figueres va aconseguir 5 victòries,5 derrotes i 4 empats.

Aquesta junta directiva es movia dins una gran previsió econòmica i l'equip costava un total de 70.000 pessetes, cosa que feia que si bé els resultats futbolístics no eren molt brillants, tampoc es produïa la sangonera del dèficit d'altres temporades.

Quan al president se li parlà d'intentar tornar a Tercera Divisió, va opinar que "és una Divisio antieconòmica en els moments actuals" i que "la pedrera no donava per a un bon equip". Dos partits que van aplegar una munió d'aficionats foren els de Fires de la Santa Creu, el mes de maig de 1953, Figueres-Barcelona, tot just proclamat campió de Lliga, amb el resultat d'1 a 5, i contra l'Espanyol, 1 a 8.

A final de temporada es va retre un homenatge al directiu Eusebio lmbert perquè portava trenta anys com a membre de la Junta i se'l nomenà vocal perpetu.
El mes de juny de 1953 plegà de president Josep Maria Macau amb un dèficit a l'entitat de 40.000 pessetes. Es presentaren dos canditats: Josep Nucete i Pere Padrosa. Aquest era molt conegut a Figueres, per la seva constància i presència al futbol figuerenc i per la seva activitat professional a l'empresa de transports de camions que tenia. Josep Nucete, en canvi, era un desconegut i es va saber que era un agent de duanes. Fou elegit Josep Nucete, pero a les poques setmanes, en no poder formar la Junta que ell desitjava, va renunciar al lloc i es féu carrec de la presidencia Pere Padrosa, que va incloure Nucete de primer vice-president.

D'aquests anys cal anotar les incorporacions de jugadors locals com el porter Josep Miquel, fill d'un entusiasta directiu i que va arribar a ser un gran porter, el davanter-centre Marcel, excel.lent rematador, i Turró de Roses, jugador de filigrana i joc singular. Tots ells foren gran jugadors. Al llarg de la temporada es van jugar un total de 44 partits amb 17 victòries, 10 empats, 17 derrotes, 82 gols a favor i 91 en contra.