Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1962-63: Descens a Regional

TEMPORADA 1962-63. DESCENS A REGIONAL
Molt pocs aficionats pronosticaven que es faria un paper tan trist a la nova temporada 1962-63. Tothom pensava que la Junta, que va seguir presidint Fernando Gutiérrez, estava encertada en la seva gestió i confiava en l'equip. Hi havia una bona plantilla: Buscató, Castañer, Sala, Ventura, Comamala, Ferragut, Monràs, Ladaria, Finín, Franch, Tejedor, Aloy (ex-jugador del Barcelona), Ventura, etc. D'entrenador, Josep Fajol. Calia preveure que al final d'aquesta temporada els dos grups catalans de Tercera Divisió de 16 equips cada un s'unificarien en un sol grup de 20 equips i, per tant, molts perdrien la categoria.

Era necessari classificar-se en un bon lloc. Es va començar be (Vic-Figueres 0 a 2 i Figueres-Terrassa 4-0) i durant diverses jornades es va mantenir uns positius que permetien pensar en una bona classificació, però a mesura que passaven les jornades els altres equips van créixer i el Figueres va perdre la seva eficàcia golejadora. Les victòries es convertiren en empats i els empats en derrotes. Al final el Figueres va quedar en dotzena posició, va perdre la Tercera Divisió i va tornar a la Primera Regional.

Per què s'havia arribat al descens automàtic? "Jo crec que quan s'arriba a una situació com la que ha arribat l'equip, tots en som una mica culpables. En un tant per cent diferent en son responsables la Junta, els jugadors, l'entrenador, l'afició i en cert punt tambe la premsa" va respondre als periodistes l'entrenador Josep Fajol."La culpa és d'un grapat de circumstàncies que es donen al futbol".

En el tradicional torneig general Moscardó va arribar a la segona eliminatòria, en la qual es va empatar a dos gols al camp del Guíxols i es guanyà a casa per un contundent 4 a 0. Els ànims dels aficionats estaven molt baixos. La pèrdua de categoria era llastimosa i la Junta va presentar la dimissió després de concedir la llibertat a alguns jugadors per no haver de pagar els nous contractes. En total es van jugar 34 partits, dels quals 2 foren victòries, 9 empats i 13 derrotes, amb un total de 62 gols a favor i 66 en contra.