Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1933-34 i 1934-35: Amics de la Unió Esportiva

1933-34 i 34-35
Ampliar imatge
TEMPORADES 1933-34 i 1934-35. AMICS DE LA UNIÓ ESPORTIVA
Les temporades 1933-34 i 1934-35 foren molt fluixes. No hi hagueren nous fitxatges el primer any i bastants el segon. Les novetats foren: Barneda,Talarn, Ros, Guinea, Quijada, Barceló, Reixach, Padilla i Pages. Ros era uruguaià i havia vingut a Espanya fitxat pel Barcelona, però va fracassar.

Quant a Padilla i Pagès, tots dos de Figueres, també aconseguirien el qualificatiu d'històrics. Padilla era un centrecampista colossal que només fou vençut quan es va implantar la nova tàctica del WM el 1950, i Pagès, anomenat en Manelet, era un interior menut d'estatura però amb un gran sentit de la infiltració a gol. El president era Pierre Gironell, un perruquer molt conegut i amb gran dosi d'entusiasme, però van sorgir divergències entre jugadors i directius, així com amb la premsa local, que fins i tot va deixar de ressenyar alguns partits.

La temporada 1933-34 va començar amb dos amistosos: un Banyoles on es va perdre per 4 a 3, i l'altre amb el Güell, també amb una derrota per 2 a 1. El campionat estava integrat pels equips del Casal d'Esports de Sant Feliu,Figueres, Calella, Farners, Palamós i Cardedeu que es va retirar.

L'equip de la Unió va començar bé guanyant al camp del Sant Feliu per 2 a 3 però després es van produir resultats poc positius i va acabar en quarta posició. Pel mes de maig es va jugar el partit internacional contra el Bigerrois amb victòria del Figueres per 3 a 1. El planter de jugadors estava format per Homs, Quimet, Juandó, Medina, Bosch, Padilla, Dunjó, els dos germans Jordà, Madern, Prats, Carreras, Serra, Balansa, Ametller, Guinetea, Vila... A mitja temporada es va reintegrar el porter Bru. D'aquesta temporada només hi ha set partits comentats per la premsa.

A la següent temporada, 1934-35, es va crear l'Associació Amics de la Unió Esportiva, que va promoure una campanya de sensibilització ciutadana d'ajut al club i una reconciliació entre els jugadors. Van entrar jugadors novells, perquè alguns dels veterans foren cridats a files. La temporada es va iniciar amb un doble Figueres-Barcelona (5-3 i 1-1). El primer partit de campionat fou contra l'Arenys (1-5), seguit d'un Figueres-Palamós (4-0). El partit Sant Feliu-Figueres no es va acabar per invasió del públic del terreny de joc i agressió als jugadors figuerencs.

Tornaren a haver-hi incidents al camp del Blanes, i el Figueres va quedar classificat en posicions intermedies. De caràcter amistós destaca el Figueres-Barcelona de Fires amb el resultat de 3 a 7. L'equip va jugar 38 partits: 22 victòries, 5 empats i 1 derrotes, amb 92 gols a favor i 56 en contra. El màxim golejador fou Josep Baró amb 15 gols.