Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1955-56: Un ball d'entrenadors

TEMPORADA 1955-56. UN BALL D'ENTRENADORS
L'inici de la temporada 1955-56 es va moure amb la incertesa de la presidència. A primers de juliol va dimitir Josep Nucete i es va nomenar una gestora amb els set primers socis de l'entitat. Calgué convocar una junta general extraordinària en la qual s'aconseguí que Nucete acceptés continuar en el càrrec. Va mantenir Juan Duran de vice-president i nomenà Víctor Garay, ex-jugador del Saragossa, per secretari tècnic, i Milla, d'entrenador. Se li va ordenar que fes un conjunt amb jugadors locals i de la comarca, amb la introducció d'alguns juvenils i d'alguns dels forasters que feien el servei militar al castell. Hi havia el propòsit de gastar poc en fitxatges.

La Primera Categoria Regional estava formada per dos grups de 12 equips i el Figueres va fer una mala temporada. La primera volta fou bona, però la segona, molt dolenta, i es van classificar en el penúltim lloc. Al desembre es va donar el cessament a l'entrenador Milla, amb tan poca elegancia que l'acord era per escrit, fins que un directiu es va prestar a informar-lo directament de paraula. Es contractà un nou entrenador de fora, que només aconseguí un punt en cinc partits. Llavors va nomenar Garay com a secretari tècnic.

El Figueres hagué de jugar el torneig de promoció en el qual aconseguí mantenir la categoria. En total va jugar 36 partits: 4 victòries, 4 empats, 8 derrotes, 57 gols a favor i 69 en contra.

El mes de juliol va dimitir Josep Nucete, al qual després se li atorgà la medalla d'or del club. Segons els cronistes, " estava cansat d'obrir la cartera particular i fastiguejat dels quatre socis eternament descontents". Ningú es volia fer càrrec del club i el vice-president Joan Duran acudí a l'alcalde per informar-lo del negre panorama de l'entitat. El mes d'agost s'aconseguí trobar un nou president, era el doctor Josep M. Geli, que va demanar a Joan Duran que seguís de vice-president.