Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1945-46: Segueix el desànim

1945-46
Ampliar imatge
TEMPORADA 1945-46. SEGUEIX EL DESÀNIM
La nova temporada 1945-46 es torna a presentar difícil. L'afició no s'havia refet del descens de Tercera i no acudia al camp. Hi havia el temor d'una altra mala temporada, pero l'entrenador Romans va manifestar, en iniciar-se la temporada, que "els nostres jugadors sortiran al camp a guanyar i lluitaran per aconseguir la victòria en la qual es confia. Els meus jugadors lluitaran noble i deportivament com saben fer-ho i procuraran obtenir-la sense problemes. La seva recuperació els fa tenir fe i amb fe lluitarem fins al final".

Entre els jugadors nous incorporats hi havia Moix, Bronsoms,Zarco, Vilarrasa i Güell, encara que la base era la mateixa de l'any anterior.Amb el porter Moix hi hagueren algunes reclamacions d'equips contraris que consideraven que hi havia problemes amb la seva fitxa.

El campionat fou desastrós. Es va començar amb un optimista 4-0 contra el Manresa, pero tot seguit les coses canviaren. A la segona volta no guanyà cap partit. Al final el Figueres es classificà colista, empatat amb el Vic i el Vilanova, pero amb el desavantatge del gol average. En el seguent torneig de classificació començà guanyant al Lleidatà per 3-0 i després d'una primera volta regular, va tenir una segona fase dolenta. L'últim partit empatà a casa amb l'Horta i va quedar classificat tercer per la cua. Va fer la promoció contra el Valls i va perdre per 2-1 i 3-1. Va baixar a una altra categoria, la Segona Regional. El desànim de l'afició era total. En aquesta temporada es varen jugar 46 partits amb 12 victòries, 10 empats, 24 derrotes, 71 gols a favor i 83 en contra.

Durant les Fires del 1946 el club va organitzar altra vegada la secció atlètica amb un gran festival entre l'Hispano Francès de Barcelona, el Vic, el GEiEG i el Figueres. Es van celebrar curses, salts i la V Volta Ciclista a peu de Figueres, Trofeig Joan Pineda (les quatre voltes anteriors havien estat del 1926 al 1929). Van fer la primera sortida el mes de febrer a Girona, als Campionats de Catalunya, on es proclamaren campions en la categoria de debutants. Els atletes del club eren Coll, Torres, Tribulietx, Reig, Amat, Ros, Freixa, Romans, Sánchez, Geli,Arderiu i Moneret. Coll es va proclamar campió de Catalunya dels 110 metres tanques.