Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1923-24: Dispersió dels jugadors

1923-24
Ampliar imatge
TEMPORADA 1923-24. DISPERSIÓ DE JUGADORS
Les coses semblava que seguirien igual la temporada 1923-24. El club es va reforçar amb els jugadors procedents de l'Emporium Lagresa, Forgas i Puigdevall, amb el jugador argentí Elias, que es trobava a Figueres i amb el castelloní Via. Pero les coses no anaren bé del tot. Els primers resultats foren desfavorables: Figueres-Sabadell 1-3 i Farnes-Figueres 2-1. "Perdre a Farnes es perdre el campionat" deia la premsa. En els seguents partits el Figueres va guanyar el Girona (1-0) i el Farners (4-0). El Figueres va classificar-se en tercer Iloc. La pèrdua del campionat va promoure una gran decepció entre els aficionats, encara que globalment no era pas tan dolent.

La gran campanya feta pel Figueres l'any anterior havia despertat l'atenció dels clubs barcelonins i abans d'acabar la temporada Walter va fitxar pel Barcelona, Colls per l'Espanyol i Forgas pel Badalona. A les baixes abans esmentades, cal afegir-hi la mort de Bañas i la retirada d'Elias, que va tornar a Amèrica, i de Botey, llicenciat en medicina.

També es van retirar per lesions Carreras i Noguer. Les seves baixes es van cobrir amb nous jugadors dels equips de l'Erato i dels estudiants. Es van jugar 53 partits, amb 30 victòries, 7 empats i 16 derrotes, i un total de 139 gols a favor i 77 en contra. Novament Colls fou el millor efectiu: 38 gols.