Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1920-1921: Primera sortida interregional

TEMPORADA 1920-21. PRIMERA SORTIDA INTERREGIONAL
L'afició anà creixent i en iniciar-se la segona temporada, 1920-21, el president del club, Bernard Palmer, va fer unes declaracions a La Veu de l'Empordà (25-9-1920) sobre la tasca feta: "A Figueres l'esport està despertant de la somnolència que ha sofert per espai de massa temps... fora del futbol, tots els altres esports estan ensopits... Figueres compta amb una societat de futbol, la Unió Esportiva, que amb un any que porta d'existència ha sabut conquerir un lloc ben envejable en el món dels deports, fins al punt de tenir actualment tres bons equips i un superior team infantil".

La nova temporada va iniciar-se amb un torneig interclubs entre el Figueres, el Girona i l'Stadium de Barcelona, que era una selecció de jugadors de l'Espanyol. El va guanyar el Figueres per 6-1 i 5-2. Una novetat fou la Copa Unió Esportiva regalada per subscripció popular entre la joventut esportiva local, que es van disputar els equips de Tordera, Blanes, Olot, lluro de Mataró, Palamós, Granollers, Portbou i Girona. També la va guanyar el Figueres, amb golejades de fins a 8 gols.

El torneig de Primera Categoria Provincial va enfrontar el Figueres amb el Palamós, el Granollers i el Sant Feliu de Guíxols. El 12 de desembre el Figueres va jugar al camp del Sant Feliu. Va perdre per 3-1. La premsa explicà que "fou un vertader atropello per part del públic guixolenc, convertint-se el camp en una autèntica batalla campal". El Figueres va protestar per les irregularitats pero fou desqualificat. Llavors va jugar diversos partits amistosos, fins al campionat de Catalunya contra el Granollers, Sant Andreu,Europa, Calella, Sant Celoni, Sant Feliu de Guíxols i Portbou. El Figueres va fer un bon paper, amb algunes golejades de 7 i 8 gols. Cal dir que l'equip de Portbou es trobà moltes temporades jugant a la mateixa categoria del Figueres, i es que en aquells temps l'estació de la vila de Portbou disposava d'una gran plantilla de vistes de duanes que prestaven un gran suport a l'equip de la població.

La major expectació d'aquesta temporada fou la primera sortida interregional. El Figueres va anar a jugar a València, contra l'Espanya F.C., campió de Llevant. Van enfrontar-se en dos partits, guanyant-ne un cada club pel mateix resultat: 2-1. El cas curiós l'explica el directiu i cronista Pere Teixidor, que en anar a pagar la factura de l'hotel es va trobar amb una despesa força alta per uns extres d'un jugador. A part del menjar normal, aquest jugador prenia quatre ous fregits en aixecar-se i alhora s'emportava un entrepa en anar al camp. Es tractava del defensa Umbert, el primer professional que va tenir el Figueres, ja que cobrava deu pessetes a la setmana, dos entrepans de pernil i un vas de vi ranci a la mitja part de cada partit.

Altres partits d'interès foren els dos internacionals Figueres-Biterrois (4-1 i 2-1), els dos Figueres-Barcelona, dit El reserva del terror (1-5 i 1-1) i els dos Figueres-Espanyol (2-2 i 4-2). En aquest últim partit el Figueres va reforçar-se amb Ricard Zamora, que va jugar de davanter centre. Van presenciar-lo mil cinc-centes persones i cada entrada valia dues pessetes.

El Figueres va jugar 47 partits, amb 28 victòries, 10 empats i 9 derrotes. Aconseguí 138 gols a favor i en va rebre 76. Pere Colls va marcar 28 gols.L'equip era format per Raurich, Vila, Prats, Bartolí, Novoa, Planas,Sureda, Díez, Botey, Suárez, Colls, Martínez, Romans, Basil i Met Miravitlles,que només tenia catorze anys.