Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1947-48: Creix l'optimisme

TEMPORADA 1947-48. CREIX L'OPTIMISME
Amb optimisme s'enfocà la nova temporada 1947-48. Va entrar una nova Junta presidida per Joan Estarriol i amb un Joan Romans que tornava a entrenar el Figueres, que es reforçà amb nous jugadors: Imbert, Mestres,Martín, Jordà III, Vancells i Moret, aquest de Vila-sacra. Foren baixes: Cabello, a l'Atlètic Aviació (ara de Madrid) i Milla, al Terrassa. Cal esmentar dos valors de la pedrera: el magnífic porter Imbert i el jove Jordà III, que seguia les passes esplendoroses dels seus germans. En els nou primers partits només s'aconseguiren quatre punts i el Figueres es mogué en els dos últims llocs. AI final el club es classificà en catorzena posició. Un dels socis fundadors va escriure una carta a la premsa local explicant que "estaven absents tots aquells amb els quals feia quatre anys ens tutejàvem i ens respectàvem, aquells als quals la nostra presència els preocupava i els seus camps s'omplien amb només l'anunci de l'equip blau i blanc".

A la Copa Federació va quedar eliminat a la primera ronda. També es va jugar un partit internacional contra l'Atathois en el qual no es va presentar l'àrbitre i en que l'aficionat figuerenc i un històric de les juntes directives de la Unió Esportiva Figueres, Joan Ubeda, va haver de fer de col legiat.

A final de temporada va plegar el president, Joan Estarriol. En total es van jugar 31 partits, 13 victòries, 4 empats, 4 derrotes, 57 gols a favor i 60 en contra.