Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1931-32: Una olla de grills

1931-32
Ampliar imatge
TEMPORADA 1931-32. UNA OLLA DE GRILLS
La temporada 1931-32, va ser una "olla de grills", segons la premsa. La Federació Catalana pretenia que els clubs de províncies compensessin als equips de Barcelona les despeses dels seus desplaçaments. El nou president del club, Ricart Pichot, juntament amb els altres clubs gironins, s'hi va oposar. En el campionat el Figueres aconseguí resultats tan positius com: Olot-Figueres (0-1), Palamós-Figueres (0-1), Figueres-Farners (5-0), Figueres-l'Escala (5-1), Figueres-Montgrí (7-0), Figueres-Palafrugell (7-0)... El Palamós no es va presentar a jugar al camp del Figueres. Al final del campionat van quedar tres equips empatats en el primer lloc: Figueres, Farners i Cassà. Calgué fer un torneig de desempat. El Figueres va guanyar tots els partits i fins i tot a l'últim encontre el Cassà no es va presentar. El Figueres va tornar a quedar campió. Llavors va participar al campionat de Catalunya i fou eliminat pel Blanes (0-1 i 3-4).

Poques cares noves a l'equip: Batllori, Vergés, Dunjó, Valls, Sala i Baró.Dunjó era el fill del propietari del Cafè Europa, on s'estatjava el club, i va ser un gran col.laborador de l'entitat, ja que posteriorment, entre altres grans aportacions, fou nomenat secretari tècnic. Sala, que havia vingut de Sant Cugat per treballar aquí, fou un davanter centre amb una rematada espectacular.

Baró era un jugador de potentíssim xut que anomenaven en Pistons, i Valls era un noi procedent de l'Escala que ha estat un altre històric del Figueres, ja que va jugar fins al 1943 en que fou traspassat al Castelló de la Plana. Era tot un senyor del futbol per les seves bones maneres i educació.

Aquesta temporada la Unió va jugar 35 partits: 25 victòries, 2 empats i 8 derrotes, amb 121 gols a favor i 51 en contra. Jordà va marcar 30 gols.