Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1965-66: Superàvit econòmic

1965-66
Ampliar imatge
TEMPORADA 1965-66. SUPERÀVIT ECONOMIC
Després d'aquest gran èxit, calia preparar la nova temporada 1965-66 en aquella Tercera Divisió que es presentava molt forta. L'absència de Carbonell fou un forat difícil de cobrir, pero es va arrodonir un conjunt amb força confiança: Arnau, Lozano, Ayala, Casals, Encinas, Franch, Blanquera, Duran,Monràs, Ovejero, Jacas, Finín, Rafa, Casanovas, Martínez, Ribas, Comamala, Sitja, Cano, Coll... Entrenador, Milla. En un primer partit amistós es va empatar a dos gols amb una selecció regional. L'inici de la nova temporada fou dolent: a casa es va empatar amb el Tarragona i es va perdre amb l'Atlètic de Catalunya. No va guanyar fins al cinquè partit, davant el Girona.

Però a poc a poc l'equip s'anà recuperant i va ascendir fins al sisè lloc, classificació molt bona tenint en compte que hi havia equips que s'havien preparat molt per pujar a Segona, com el Tarragona, el Girona i l'Olot. A la segona volta els resultats foren irregulars i es va fitxar l'ex-barcelonista Szalay. El Figueres va acabar en dotzena posició, cosa que assegurava la permanència a la Tercera Divisió. A continuació va participar al torneig general Moscardó, però fou eliminat a la primera ronda: Mataró-Figueres, 2 a 0 i 2 a 2.

En acabar la temporada la Junta va fer un balanç: 40 partits jugats, 15 de guanyats, 8 d'empatats i 17 de perduts, 57 gols a favor i 65 en contra. S'havia conservat la nova categoria i a la vegada hi havia hagut un superàvit de 207.000 pessetes. Altra vegada els socis expressaven la seva satisfacció per la política econòmica del club.

Al començament d'aquesta temporada cal anotar l'inici de la publicació Guia Deportiva, a cura de dos aficionats, ambdós impressors de can Pujol: Carles Lloveras i Adolf Navarro. La guia encara es reparteix gratuïtament en el camp quan el Figueres juga a casa. En aquesta guia es recullen entrevistes amb els jugadors actuals i anteriors, anàlisis de rivals i classificacions, i constitueix un valuós document històric.