Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1950-51: L'any de les lesions

TEMPORADA 1950-51. L'ANY DE LES LESIONS
Els primers anys de futbol en aquest nou camp no foren pas gaire brillants. La temporada 1950-51 s'inicià de forma diferent. L'equip fou presentat al camp de futbol de Vilatenim on jugà el primer partit davant els seus aficionats. Aquesta mesura fou quotidiana al llarg de les temporades següents. Era un camp amb herba natural a causa de la humitat de la zona. L'equip el formaven Carberol, Re, Carbonell, Padilla, Perez, Rodri, Fàbregas, Vancells,Calvo, Segarra, Seoane, Garriga, Mazo, Bronsoms, Medina, Turró, Millán,Llorens, Salarich i Jordà. Va haver-hi molts de canvis i van jugar un total de 32 jugadors. Va seguir integrat a la Primera Regional, amb 8 equips, L'any futbolístic va començar amb bons resultats: Figueres-Palamós 4-1, Agramunt-Figueres 1-2, però sobretot marcat pel bon futbol que practicava el conjunt.

Pero aviat les coses van començar a anar malament. L'equip baixà al catorzè lloc. La premsa explicava i comentava la mala campanya. Llavors es va publicar una nota a la pissarra del Cafè Europa, en la qual el club deia que el mal paper era conseqüència de les lesions. La setmana següent el secretari de l'entitat va publicar una extensa carta al setmanari Ampurdán en la qual es preguntava fins quan s'haurien de suportar cròniques tan contràries a la història de la Unió Esportiva Figueres. Era una mostra del nerviosisme que hi havia davant uns resultats no tan satisfactoris com es volia i del desig que la premsa no fos crítica.

D'aquesta temporada cal assenyalar que el jugador Segarra es va trencar la cama, cosa que li va impedir seguir jugant a futbol i que en el seu lloc es va contractar Medina, que en una desgraciada jugada també es va trencar la cama. En aquests anys si un jugador es lesionava no es podia suplir i l'equip havia de continuar amb un o més jugadors retitats per lesió.

El club va acabar al final en setena posició. Va continuar la temporada amb el torneig Copa Federació, amb només una victòria. Al final el Figueres havia jugat 38 partits, 7 guanyats, 7 d'empatats,14 de perduts, 85 gols a favor i 64 en contra.

Cal afegir que el 1950 es va crear el "Juventud Deportiva", filial de la U.D. Figueres, de la mà del gran aficionat Cortada, per tal de proporcionar jugadors de la pedrera al primer equip. El primer desplaçament el feren a Castelló d'Empúries amb bicicleta per estalviar-se les 125 pessetes del viatge.