Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1924-25: Un nou camp

Un nou camp
Ampliar imatge
TEMPORADA 1924-25. UN NOU CAMP
La temporada següent, 1924-25, les coses van començar amb optimisme. El Figueres va començar jugant contra el Barcelona amb el resultat de 4-5, i l'equip va oferir una bona impressió, encara que tot seguit les coses van canviar. Es va perdre a Palafrugell, a casa i a fora, per 6-1 i 4-1, amb el Cette per 5-0 i amb el Nimes per 6-2. La Junta Directiva va prendre l'acord de contractar com a entrenador l'ex-jugador internacional sevillista Encines, el primer professional del club. La preparació consistia a donar entre vuitanta i cent voltes al camp, de les dotze a la una del migdia, aprofitant el descans de l'horari de treball dels jugadors. De caràcter internacional cal ressenyar els quatre partits jugats contra l'equip de l'esquadra anglesa que estava ancorada a Roses: 0-2, 2-3, 8-1 i 5-5.

El campionat el va jugar contra el Girona (0-2 i 6-1), el Palafrugell (0-3 i 2-4), el Farners (2-2 i 4-1), l'Olot (4-3 i 1-6), el Sant Feliu (2-3 i 2- ), el Bisbalenc (0-0 i 2-0) i l'Escala (7-1 i 2-0).

Però el problema més greu es va produir en el mes de maig de 1925.L'Ajuntament els va denegar el permís per seguir jugant al camp de l'horta de l'Institut i l'entitat hagué de buscar un nou terreny. L'últim partit fou contra l'Olot, amb el resultat d' 1 a 1. Es va llogar el camp de l'antic velòdrom, propietat de Miquel Macau, emplaçat a la plaça de l'estació, amb un lloguer fort,de quatre mil pessetes l'any, que va costar molt de cobrir. Això va provocar una crisi de joc i d'economia que afectaria l'equip els anys seguents. També va coincidir una temporada de pluges que va reduir el nombre d'espectadors. Va començar una davallada per al club. El primer partit al nou camp de l'antic velòdrom fou el 5 de maig de 1925 contra el Terrassa, i es va perdre per 2-3.

El motiu del desallotjament de l'anterior camp es va adjudicar a una actuació personal del primer president del club, Bernard Palmer, que fou nomenat alcalde de Figueres el 30 de maig de 1925. S'ha d'aclarir que la data de la presa de possessió de l'alcaldia del senyor Palmer és posterior al desnonament, pero també es veritat que ja actuava com a alcalde interí per dimissió de l'anterior. Igualment hi ha un altre acord de l'Ajuntament de Figueres, del mes de febrer del mateix 1925, és a dir, anterior a l'acte de possessió del nou alcalde, en el qual s'oferia aquest tereny al Ministeri d'Instrucció per edificar-hi un col.legi públic d'ensenyament primari per a la ciutat.

Podria pensar-se que, en realitat, el que l'Ajuntament volia era disposar lliurement de l'horta fins al moment que el govern autoritzés la construcció d'aquest col.legi públic. Però un posterior acord municipal desvirtuà aquesta hipòtesi, ja que s'acordà que el camp de l'horta de l'Institut quedava convertit en Camp Municipal de Jocs i Esports, amb la condició d'adjudicar-lo a l'entitat esportiva que hi fes les obres en menys temps. Pocs dies va durar aquest destí, donat que el 7 de juny d'aquest mateix any el govern signava el decret de concessió de crèdit per a la construcció del grup escolar, que es va iniciar a mig any seguent. Recordem que en aquest període el règim polític imperant a Espanya era la dictadura del general Primo de Rivera i que els ajuntaments actuaven sense garantia democràtica. Precisament una causa d'aquest estat polític fou la baixa del jugador Miravitlles, que hague d'exiliar-se a França per la seva militància republicana.

L'equip estava ara format per Bañolas, Esparrago, Ismael, Mas,Miravitlles, Humbert, Felip, Suñer, Forgas, Suárez, Balansa, Sunyer Pi, Mas,Trigo, Basil, Colls, Prats i Lagresa. En total es varen jugar aquest any 39 partits, amb 17 victòries, 4 empats,18 derrotes, 121 gols a favor i 98 en contra. Forgas va marcar 43 gols.