Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1944-45: Un altre descens de categoria

1944-45
Ampliar imatge
TEMPORADA 1944-45. UN ALTRE DESCENS DE CATEGORIA
El següent any 1944-45 es pagaren les consequències. Durant l'estiu encara hi havia una esperança que el Figueres es pogués mantenir a Tercera per una vacant que es va produir, pero la Federació va escollir el Llevant. El desànim es va apoderar de tothom. Davant d'aquest malestar, el club va comunicar que "per guanyar campionats el mes peremptori i necessari era tenir qui pagués de la seva butxaca particular les enormes quantitats que es necessiten per fitxar jugadors de vertadera classe o be que el club tingui una potencialitat econòmica que li serveixi per sufragar els mencionats fitxatges".

L'últim partit del torneig es va jugar a casa contra el Vilanova, guanyant per 2-0, cosa que va aprofitar la premsa per comentar que "va quedar demostrat que tal com es troba l'equip poc es pot fer i de no procedirse a una renovació quasi completa dels jugadors a la temporada que ve, ens trobarem en semblants circumstàncies. A l'equip local no hi ha ni una sola idea de joc, ni un pase ben calculat".

Tot seguit es va jugar el torneig de classificació. L'últim partit al camp del Sant Andreu va acabar amb empat a zero i a cops de puny entre tots els jugadors.

El Figueres va quedar en vuitè lloc, dels deu equips que hi participaven, aconseguint mantenir-se, per sort, a la categoria perque la Federació va ampliar el grup a dotze equips. Encara es va demanar a la Federació la formació d'un grup de Tercera Divisió només amb equips catalans, excloent els mallorquins i valencians, pero no es va acceptar.

Els jugadors eren Carberol, Domínguez, Echezarreta, Jacomet, Fabregó, Carbonell, Milla, Padilla, Madern, Benedico, Bellido, Pagès, Torres, Vidal, Morral, Garriga, Sariols, Mercader, Eugenio, Mach i Grau. La novetat més interessant és el defensa Carbonell, que seria un puntal de l'equip durant moltes temporades.
EI campionat va comportar 40 partits (13 victòries, 10 empats i 17 derrotes, amb 70 gols a favor i 68 en contra).