Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1971-72: A punt de pujar amb Pinto

TEMPORADA 1971-72. A PUNT DE PUJAR AMB PINTO
La temporada següent va ser de tràmit i amb poques novetats. Giró va contractar Pepe Pinto per dirigir l'equip. Valls (Palamós), Sánchez (Palafrugell) i Rebollo, cedit per l'Espanyol mentre feia la mili a Sant Climent, van ser les altes més destacades, amb l'arribada d'un jove Miret a la porteria.

Amb un pressupost de dos milions i mig de pessetes, l'equip aspirava al retorn a Tercera. Pinto ja els va dir als jugadors que seria "dur i inflexible". L'aiguat de setembre va obligar a suspendre la quarta jornada de lliga amb el Gavà. Els prínceps Joan Carles i Sofia van visitar Figueres i la Federació va prometre ajuts per reparar els danys causats en el camp de futbol. El rumb futbolístic va anar millor, i a poc d'acabar la primera volta, l'equip era cinquè gràcies als nombrosos gols marcats per Sánchez (en va fer 26, moltes vegades de dos en dos). El 12 de març la Unió ja ocupava la tercera plaça a 6 punts del líder Masnou. Després de guanyar 0-2 a Granollers i superar per 2-1 el Blanes, es va situar segon. L'alcalde Guardiola va anar al camp després de dos anys d'absència. Com a data anecdòtica assenyalem que amb motiu del partit Figueres-Gramenet (2-1 per als locals), cinc pilotes van anar a parar a l'hort veí. El propietari no les va voler tornar i un periodista va escriure que "aquest home te molt poca simpatia pel futbol, potser no té televisor per veure'l".

Un empat a un gol en el camp de l'Iberia, a cinc jornades del final, va destapar el gerro de l'eufòria. La posterior victòria a Banyoles (0-2) va deixar l'equip en segon lloc, a punt de pujar. Giró va atorgar la Insígnia d'Or del Club a Pepe Pinto. Va arribar una golejada al Sants (5-0, amb 3 dianes de Sánchez), però el posterior 3-1 a Vilafranca va fer perdre les opcions d'ascens a les portes del final del campionat. Tot i això, el Figueres encara va tenir temps de donar un "ruixat al líder" en guanyar al campió Masnou per 3-1.

Per Fires es va jugar el tradicional partit amb el Barça: 0-0 al final i els jugadors amb braçalets negres per la mort del mític Samitier. Reixach, Eladio, Fusté i Sadurni estaven entre els blau-granes. Va ser aleshores quan es va començar a remorejar el salt del jove Vilarrodà (que havia marcat el darrer gol de la lliga al líder) al Futbol Club Barcelona.