Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1926-27: Noves activitats

TEMPORADA 1926-27. NOVES ACTIVITATS
Davant la nova temporada 1926-27 se celebraren diverses reunions generals. La premsa va comentar que "després de buscar jugadors, la temporada es presentava pitjor que l'anterior. No es jugaren partits.Infinitat de vegades la pluja va fer malbé els partits concertats. Poc entusiasme. A pesar dels sacrificis del president del club Sr. Jou i d'altres companys, no hi havia manera d'encarrilar el futbol figuerenc". El campionat va començar amb un Figueres-Olot (0-1), un Girona-Figueres(8-0), Figueres-Girona, (0-5).... Després la cosa es va recuperar lleugerament. Es va jugar un torneig a Girona, Copa Lampades 2, que va resultar un desastre econòmic i esportiu.

En total es jugaren 8 partits, amb 11 victories, 1 empat i 6 derrotes, amb 58 gols a favor i 49 en contra; el conjunt estava compost de diversos jugadors de l'any anterior, amb la incorporació de nous com Sanmartí, Ibañez,Trigo, González, Carreras i Arater, aquests dos últims igualment de l'Emporium. Felip va marcar 12 gols.
L'any 1927 la Unió Esportiva Figueres va organitzar la volta a peu a Figueres. Es va celebrar el dia de Reis i l'ànima de la cursa fou el figuerenc Joan Pineda, que després seria massatgista del club durant una colla d'anys.A la cursa hi van participar les primeres figures atlètiques barcelonines, va ser guanyada per Tàpies i es classificà Pineda en quart Iloc.

Aquesta prova es va celebrar quatre anys seguits i va donar lloc a la creació d'una secció d'atletisme dins de l'entitat, que volia recuperar un sport que s'havia iniciat tímidament el 1918 amb unes proves atlètiques de caràcter internacional desenvolupades al camp de l'horta de l'institut i en les quals van participar diversos equips barcelonins.