Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1983-84: Un debut amb bon peu

1983-84
Ampliar imatge
TEMPORADA 1983-84. UN DEBUT AMB BON PEU
L'ascens aconseguit la ternporada anterior va elevar a la categoria d'eufòric l'ambient que es va viure entorn la Unió Esportiva Figueres. Tot i ser l'equip d'una senzilla pero emblemàtica capital de comarca de poc més de 30.000 habitants, el Figueres va passar a ser l'equip més representatiu de les comarques gironines. Jordi Gonzalvo continuava tenint la confiança d'Emili Bach i la seva Junta Directiva. De cares a la temporada 1983-84, la primera a Segona B, el club va fitxar Majó i Lara per reforçar la plantilla. Les coses van anar bé i des del primer moment es va veure que el Figueres podia lluitar per quelcom més que la simple permanència.

A la quarta jornada, l'equip ja era segon a un punt del líder Sanse. L'1-2 en el camp d'Endesa d'Andorra, a Terol, va coincidir amb un trist episodi del futbol nacional: l'agressió del defensa basc Andoni Goitkoechea sobre el jugador argentí del Barça Diego Armando Maradona. El Pelussa no va tornar a ser mai més el mateix. Mentrestant, a Figueres seguien els bons resultats, combinats amb algunes actuacions no massa afortunades que en diverses ocasions el por- ter Paco Boix es va encarregar de millorar.

Lleida, Logronyès, Sestao, Sabadell, Andorra, Alabés i Nàstic eren els equips mes representatius del grup I de Segona B, en el qual jugava la Unió. Nadal va arribar amb l'equip en quarta posició, a només dos punts del líder Logronyès. Com ha passat sovint, l'afició va començar a fer volar coloms i semblava que la Segona A era cada cop més a prop, pero encara haurien de passar dues temporades més per aconseguir-la. Al final, Gonzalvo i els seus homes van tancar la primera temporada a Segona B amb un excel.lent balanç: a quarts i amb bon sabor de boca. El tècnic barceloní continuaria una temporada més en el càrrec.