Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1946-47: La remuntada

TEMPORADA 1946-47. LA REMUNTADA
Les coses van canviar la temporada 1946-47. A principis d'estiu hi havia l'esperança de mantenir-se a la mateixa categoria de l'any anterior, ja que el Lleida havia cobert un lloc de Tercera i quedava una vacant que el Figueres tenia esperança d'ocupar. No va ser així. Es jugà, doncs, a Segona Regional, grup B, amb els equips provincials d'Anglès, Palafrugell, Palamós i la Bisbal.

La plantilla era de 17 jugadors. Entre els nous figuraven Sureda, Marmaneu, Félez, Iglesias, Cabello, Bosch i Sol II, aquests dos últims, de la pedrera. Bosch, oriund de Colera, arribaria a jugar amb el Barcelona i el Perpinyà i Sol II, natural de Portbou, era procedent de l'Atlètic d'Aviació, ara de Madrid. El president Carles Perxas va complir deu anys en el càrrec i va nomenar entrenador un jugador de l'Escala, l'ex-internacional Solé. El Figueres va començar molt bé: 3-0 contra el Sant Sadurní, 4-1 amb el Sant Celoni, equip que es retiraria a mitja temporada. De 18 partits només en va perdre dos i va quedar campió del grup Barcelona-Girona. Despres calgué jugar contra el campió del grup Lleida-Tarragona, el Cervera. Es va jugar al camp neutral de l'Europa, amb l'assistència d'una gran quantitat d'aficionats locals que tornaven a entusiasmar-se amb el seu equip. Una final gloriosa; Figueres 6 - Cervera 2. El Figueres tornava a ascendir a la Primera Categoria de la lliga catalana A. El delegat de camp d'aquest partit fou Rafel Pallisera, actual soci número u de l'entitat, que diu que "va ser una cosa extraordinària i emocionant".

Encara que s'havia aconseguit aquest èxit, algunes crítiques dels habituals cridaners van fer plegar Miquel Guillamet i amb ell el president Carles Perxas i tota la Junta. En total es van jugar 32 partits, amb 16 victòries, 7 empats, 9 derrotes, 72 gols a favor i 50 en contra.