Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1981-82: El retorn de Vilarrodà

TEMPORADA 1981-82. EL RETORN DE PERE VILARRODÀ
L'estiu de 1978, el davanter Pere Vilarrodà va deixar el Figueres per anar a jugar amb el València. Amb Marcel Domingo no va tenir gaire sort, però en canvi va poder jugar més quan Alfredo Di Stefano es va fer càrrec de l'equip txe. La temporada 1979-80 va ser cedit al Castelló, abans però, havia guanyat una Recopa d'Europa amb l'equip valencianista.

A l'alta de Vilarrodà s'hi van afegir les incorporacions destacades de Llopis i el cedit Diego Orejuela, a més del porter Madir, que va substituir a Miret. Abans d'encetar la Lliga del grup cinquè de Tercera, el Figueres va jugar a Vilafranca la primera eliminatòria de la Copa del Rei i va guanyar el Torneig de l'Estany. L'equip figuerenc s'havia convertit en l'ídol del futbol gironí després dels èxits de la temporada anterior, pero no va arribar gaire lluny a la Copa d'aquest any.

Després de catorze jornades, l'equip ocupava una plaça discreta a la zona mitja de la classificació, a set punts del líder Badalona. Martín Esperanza va ser destituït i el seu lloc el va ocupar Isidre Sala. Una victòria a la penúltima jornada per 3-0 davant el Canovelles, amb una espectacular actuació del tàndem format per Manel Pagès i Pere Vilarrodà, va permetre a l'equip de Sala apropar-se a la quarta plaça a un punt del Barcelona.

El 0-3 del darrer partit a Horta va fer que els figuerencs acabessin tercers amb 20 victòries, 8 empats i 11 derrotes, amb 67 gols marcats i 43 d'encaixats. Tot i la notable recuperació de l'equip en la segona meitat del campionat, Isidre Sala no va continuar i va ser substituït per Jordi Gonzalvo, que tornava així a terres empordaneses.