Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1958-59: Inici d'un cicle gloriós

1958-59
Ampliar imatge
TEMPORADA 1958-59. INICI D'UN CICLE GLORIÓS
Amb aquests ingressos extres es va iniciar la temporada 1958-59.Sargatal va nomenar Mariano Gonzalvo com a secretari tècnic i va confirmar Milla. Van seguir a l'equip Novés, Oliva, Palma, Vallès, Veri, Joli, Moral, Coll i Gonzalvo, i es va fitxar Surribas, Arana (un gran jugador procedent del Tarragona), Casas, Ferragut, Roca, Hoste, Farré, Ruíz, Campos, Colmenar, Tejedor, Balasch i Allué. Tot plegat, va costar tres-centes mil pessetes.

La temporada va començar guanyant al camp de l'Horta per 0 a 1. En total eren divuit equips i el Figueres va classificar-se en cinquena posició. Tot seguit es va jugar el Torneig General Moscardó. A la primera fase el Figueres va quedar campió i hagué de jugar una segona fase llampec entre el Figueres, l'Olot, el Badalona i el Mataró. Tres partits en una sola tarda i precisament al camp del Figueres, designat per a aquesta fase. L'Olot va guanyar el Mataró per 2 a 0, i el Figueres el Badalona per 1 a 0. El Figueres i l'Olot, al mig d'una gran espectació, van jugar la final, es va proclamar vencedor el Figueres per 1 a 0. Amb aquest resultat el Figueres passava a l'última fase, a jugar al camp de les Corts, del Barcelona, davant de trenta mil espectadors. Es va celebrar a la nit i el Figueres va donar una gran impressió. Va guanyar l'Hospitalet, equip favorit dels aficionats, per 2 a 1, però va perdre en la final amb l'Europa per 2 a 1, proclamant-se subcampió de Catalunya, pero essent considerat per la premsa com el millor equip de Tercera Divisió catalana d'aquell any.

El Figueres va jugar 44 partits, amb 24 victòries, 7 empats, 13 derrotes, 82 gols a favor i 64 en contra.
En aquest mateix any la Unió Esportiva Figueres va crear l'Escola de Futbolistes, la segona d'Espanya, a la qual es van matricular 87 alumnes d'entre 10 i 15 anys. Hi havia un quadre de bons professors i el director era l'entrenador Josep Fajol.