Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1970-71: Un juvenil anomenat Vilarrodà

TEMPORADA 1970-71. UN JUVENIL ANOMENAT VILARRODÀ
Amb l'arribada de la nova temporada, la Unió estrenava entrenador (Milla) i president (Giró). L'equip el formaven els porters Reig, Borja i Garcia (cedit pel Girona). La resta de la plantilla era aquesta: Comamala, Cortada, Bartolomé, Joselín, Farro, Prada, Casamort, Samsó, Carrillo, Falco, Pio, Rafa, Cubells i Ferrer. El Girona va cedir Lloveras i Fontané, mentre que Huguet va ser repescat del Roses i Alguero del Bisbalenc.

Aquesta temporada, Milla va comptar amb els efectius de l'equip juvenil, entre ells Pagès i Vilarrodà "dos nois que prometen pero que no son res de l'altre món", segons va escriure un corresponsal amb "molt bon cop d'ull" de l'època. En el Torneig de l'Estany els amfitrions van guanyar per 2-1 a les semifinals i el Figueres es va haver de conformar amb un ampli 4-0 al Bisbalenc per consolar-se. A la segona jornada, Pere Giró va imposar la Insígnia d'Or del Club a Bartolomé Mesquida.

A la lliga les coses no anaven massa bé, el Figueres jugava amb cinc atacants (5) pero era l'equip menys efectiu despres del cuer Santboià. A mitja temporada, el club va anunciar un "partit d'exhibició" de futbol femení entre el Banyoles i el Roda de Ter, potser per distreure l'afició del mal paper del primer equip en el campionat, ja que se'l suposava entre els gallets de la categoria després del seu descens de Tercera.

Els cronistes del moment titulaven "el paciente sigue sin recuperarse" després d'un 3-1 a Lloret i un 2-0 a Horta. Milla, preocupat pel baix rendiment de la davantera, va començar a buscar alternatives i el 2 de maig va fer jugar de titular un jove extrem de l'equip juvenil: Pere Vilarrodà. Dues jornades després, marcaria el seu primer gol a la lliga, va ser el que va obrir el triomf per 3-0 davant el cuer Santboià. Abans s'havia jugat el clàssic partit de Fires amb el Barça de Mora, Sitja, Garcia Castany, Franch, Zaldua i Alfonseda, amb un ajustat 0-1 a favor dels culés (gol d'Alfonseda). Aquesta meritòria derrota mínima davant tot un Primera Divisió no va ser altra cosa que un emmirallament, perque després de perdre 2-0 a Sabadell, la Unió es va classificar per jugar la promoció de descens.

La situació era magra i pot arribar a recordar temps recents, sobretot en llegir com el cronista de l'Ampurdán escrivia: "Hoy el momento es difícil. Muchos aficionados han abandonado al equipo por su descenso y por los aburridos partidos y resultados ofrecidos esta temporada. Da pena ver el vacío de las graderías, termómetro exacto del poco interés hacia el equipo".

El sorteig va voler que s'enfrontessin Figueres i Palamós per decidir qui perdia la categoria Preferent. El 20 de juny, el Figueres va guanyar el primer partit per 2-1, pero va ser fortament criticat perque podia haver decidit l'eliminatòria ja que Lloveras i Cubells van fallar dos penals i el Palamós va acabar jugant amb vuit homes en el camp. "Ridículo" van titular les cróniques.
Sort que el 27 de juny van poder escriure "se acabo la pesadilla" gràcies a un empat sense gols al Baix Empordà. Mentre això passava, un equip femení de futbol del Figueres guanyava per 2-1 al Vilanova.