Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1954-55: La pedrera

TEMPORADA 1954-55. LA PEDRERA
Començà la temporada 1954-55 amb un nou president: Josep Nucete,vice-president de la Junta anterior. Es va envoltar d'una colla d'amics que, com ell, treballaven a la duana de la Jonquera. Joan Duran en fou el vice-president. Es va preparar un equip per retornar a Tercera Divisió. Va donar un nou impuls als equips juvenils i hagué de fer front a les baixes de Milla, que havia aprovat el curs d'entrenador i passà a preparar l'equip, Carberol, Carbonell i Garriga, per imposició d'una norma federativa que sentenciava els jugadors que tenien vint-i-sis anys i que no haguessin arribat a jugar a Primera o Segona divisió nacional a renunciar al professionalisme. La nova plantilla del Figueres queda formada per Miquel, D' az, Laboria, Laureano, Garcia, Font, Sala, Moral, Planella, Cos, Yerga, Calvet, Celaya, Marcel, Rodri, Coll, Basset, Moral, Guix, Fernández, Mas, Palma, Quintana.... S'han d'anotar les novetats locals de Moral, Guix i Palma, aquest últim provinent del Girona. Tots ells eren grans jugadors que van ser durant molts anys a la plantilla figuerenca.

La Junta Directiva va imposar unes normes: "El jugador haurà de posar les seves botes al servei del club amb tota lleialtat, puix del contrari el seu camí sera la banqueta dels suplents". Per la seva part el nou entrenador, Milla, diu que "el jugador que no sap driblar a un altre jugador no pot jugar. I menys amb aquestes tàctiques de marcatge individual. EI dribling, el domini de la pilota, la precisió, nomes s'aconsegueix amb molta pilota".

La temporada no es va iniciar molt bé, pero a mitja temporada l'equip es convertí en un dels quatre mosqueters del grup, juntament amb l'Artiguense, el Manlleu i el Calella. Al final es classificà per al torneig d'ascens, pero no va aconseguir un lloc i hagué de jugar la lligueta de permanència, sense cap problema.

Aconseguí sumar vuit jornades imbatut i va arribar al final en segon lloc, a un punt del campió, la Seu d'Urgell. El millor de la temporada era el tàndem Miquel-Marcel. El primer, fill d'un històric i entusiasta directiu com era Pere Miquel, es va convertir en un porter infranquejable. S'havia iniciat en el Figuerense. Quant a Marcel, era un davanter-centre imparable en el camí del gol. Ell sol va aconseguir 30 gols en aquesta temporada.
El 7 de novembre de 1954 va aparèixer el primer exemplar de Marcador, un full gratuït editat per Albert Palmada a la impremta Bahí, que sortia el capvespre del diumenge i on es recollien tots els resultats futbolístics de la jornada. Llavors no hi havia la informació radiofònica i televisiva dels resultats com es fa ara. Poc temps després, en marxar Palmada a Banyoles, va fer-se càrrec de l'edició Carles Lloveras i encara se segueix editant.

Al final de temporada el club havia jugat 38 partits: 21 de guanyats, 6 d'empatats, 11 de perduts, amb un total de 79 gols a favor i 58 en contra.