Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1928-29: Golejades

TEMPORADA 1928-29. GOLEJADES
La temporada seguent, 1928-29, es van jugar més partits. L'any es va iniciar amb dos partits seguits contra el Barcelona (2-4 i 2-2) presenciats per poc públic, el qual seguia ensopit i "que no correspon en la forma que seria necessària", segons els comentaris periodístics. Per les fires del 1929 va tornar a venir l'equip del Barcelona (1-5 i 0-2) i aquesta vegada els partits sí que foren seguits per gran nombre d'aficionats que van gaudir de dos espectacles memorables.

Durant el campionat hi hagueren alguns resultats sorprenents: Figueres-Girona (7-1 i -7), Figueres-Olot (7-0), Figueres-Bisbalenc (7-0). L'últim partit de l'any, el 30 de juny, el Figueres va jugar un amistós contra l'Urodonal, amb empat a 2 gols, que s'hagué d'interrompre deu minuts abans en convertir-se el joc en una batalla de cops de puny entre els jugadors.
El conjunt de l'equip es va nodrir amb nous jugadors: Bru, Carbonell (el primer d'una nissaga que donaria tres jugadors), Poc, Medina, Balansà,Torrejón, Buscató i Madern, un centrecampista lateral sensacional que esdevindria una de les glòries de la Unió. En aquesta temporada es van celebrar un total de 43 partits, amb 23 victòries, 12 derrotes i 8 empats. També va augmentar el nombre de gols: 124 a favor i 72 en contra. Felip aconseguí 29 gols.