Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1973-74: Al Mundial d'Alemanya

1973-74
Ampliar imatge
TEMPORADA 1973-74. AL MUNDIAL D'ALEMANYA
Amb només cinc-cents socis i amb Joan Segarra d'entrenador, el president Antoni Pagès es va tornar a plantejar el repte de l'ascens. La Unió va recuperar Vilarrodà i Cubells, i va incorporar com a novetat mes destacada Baltrons (Granollers). Amb el Girona va intercanviar Pagès per Vivolas i va donar la baixa a Carrillo, Marina, Calderer, Masferrer i el golejador Sánchez.

Només de començar el campionat de Preferent, el tècnic Segarra es va trobar amb pressions de tot tipus, fins i tot dels propis mitjans de comunicació locals que li aconsellaven l'alineació. Vilarrodà va començar a despuntar a les primeres de canvi però els resultats no van acompanyar i això va provocar diversos enrenous. Un d'ells va tenir de protagonistes el president Pagès i el jugador Bartolomé, que va ser durament criticat pel directiu, encara que finalment van posar-se d'acord. A la meitat de la primera volta, el club va fitxar el porter Rodes, que feia dos anys que no jugava.

Al cap de pocs dies, el va substituir el jove Calvo a causa d'una lleugera malaltia. Després de perdre a casa amb l'Olot (1-2), caure derrotat en el camp de l'Artiguenc (3-2) i empatar amb l'Hospitalet en el camp de la carretera del Far (0-0), Segarra va ser destituït i en el seu lloc es va asseure a la banqueta Lluïs Coll. La seva arribada va ser espectacular, amb un 2-6 en el desplaçament a Tàrrega, amb gols de Baltrons, Vilarrodà, Vivolas, Bartolomé i Cubells. A principis de gener de 1974, la Directiva va fitxar els uruguaians Guzman Martineda i Umberto Castro, a més de la incorporació de Pagès, provinent del Banyoles. Un seguit de bons resultats van provocar que el president prometés a la plantilla un viatge a Alemanya, en acabar la temporada, coincidint amb el campionat del Món del 1974.

Un 0-2 a Manresa va col.locar la Unió en sisè lloc, a 4 punts del líder Masnou. Davant l'Oliana (5-1) va debutar el jove Nogué. El 24 de març, en el camp del Reus amb 1-0 favorable als locals, es va suspendre el partit quan faltaven 20 minuts pel temps reglamentari, a causa d'una injustificada agressió a un línia per part local. L'11 d'abril es van acabar de jugar els minuts que faltaven, pero el marcador no es va moure. Pocs dies abans, a Figueres, els de casa havien protagonitzat una memorable gesta en remuntar un 2-3 desfavorable quan faltaven 8 minuts i deixar el marcador en un victoriós 4-3. Pagès va fer tres gols aquella tarda.

A la penúltima jornada, la Unió ocupava la tercera plaça amb 44 punts, un parell menys que els líders Granollers i Manresa. El Figueres va guanyar a Granollers per 1-3 pero a la darrera jornada va fer figa a casa amb el Vic (1-2). Vilarrodà, de penal, va ser l'autor del gol de l'honor. L'equip va acabar en quarta posició, amb 21 victòries, 2 empats i 15 derrotes i un bagatge d'encert rellevant: 86 gols marcats en 38 partits, pero 63 d'encaixats. Per Fires, el Figueres va guanyar 2-1 a l'Atlètic Portuguesa Santista del Brasil, equip amb el qual jugava l'internacional Baesso. L'assemblea del 31 de maig va reelegir Pagès a la presidència.

L'empresari, fidel a la seva paraula, va pagar de la seva butxaca un desplaçament a Alemanya, als jugadors, tècnics, directius i periodistes. En el Walstadion van veure en directe el partit Escocia-lugoslavia. Allà van trobar Czibor i Kubala que, juntament amb Lluís Coll, que havia jugat amb ells, es van cansar de signar autògrafs.