Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1968-69: Campió del Moscardó

1968-69
Ampliar imatge
TEMPORADA 1968-69. CAMPIÓ DEL MOSCARDÓ
La temporada 1968-69 va tenir dues fases diferents. Va continuar de president Aureli Teixidor, que va preveure un pressupost de 2.500.000 pessetes amb el qual es podia tirar endavant el club sense endeutar-se. L'entrenador seguia sent Milla. Es va començar empatant a un gol els tres primers partits a casa, Calella, Gramenet i Palafrugell, mentre es perdien els de fora.

S'aplicava una tàctica defensiva que no impedia ser un dels clubs mes golejats. Fins a la sèptima jornada no es va guanyar el primer partit, a casa davant el Terrassa per 2-1. El conjunt va guanyar fermesa i va destacar el partit contra el Sant Andreu, en el qual els unionistes, amb dos jugadors expulsats, van remuntar amb tenacitat i joc preuat un resultat advers. Encara que van millorar els resultats, es va anar consolidant una mala puntuació i al darrer partit el Figueres era penúltim. Es va jugar a casa, contra l'Igualada, que era l'últim. Es va guanyar per 2-1 i el Figueres es va salvar pels pèls. En canvi va continuar jugant al torneig general Moscardó amb un gran èxit. Dues victòries contra l'Olot per 1-0, una derrota per 3-2 i una victòria per 3-1 amb el Lloret, que li va permetre jugar la final amb el Girona, partit que va acabar amb 0-0 i calgueren trenta penals per decidir el guanyador, que fou el Figueres. Per primera vegada era campió del torneig Moscardó.

En total es van jugar 43 partits: 13 victòries, 8 empats, 22 derrotes, 58 gols a favor i 86 en contra.
El conjunt blau-i-blanc estava compost per Borja, Reig, Torrecabota,Comamala, Cortada, Joselín, Rivero, Pío, Celestino, Bartolomé, Rafa, Montero, Franco, Hernández, Echegoen, Català, Segura, Busquets, Fariñas i Sabadí.

Destacà el jugador basc Echegoyen que seria anomenat el Mestre i que jugaria fins al 1980, amb l'absència d'un petit parèntesi.

Per Fires es va jugar un amistós contra el València (1-6), el trofeu Caresa amb el Sabadell (1-1) i un amistós contra el Samboyano (0-0) en el qual Aureli Teixidor es va acomiadar de l'afició i va fer la presentació oficial del nou president, l'enginyer Víctor Ferreres, president del consell d'administració de Caresa, industria instal.lada a Vila-sacra que fabricava caravanes de cotxes.

Amb l'avinentesa de complir-se cinquanta anys de la fundacio de la Unió Esportiva Figueres es van celebrar diversos actes i un partit contra el Barcelona, el 19 de març, amb el resultat de 0 a 8. Per la seva part, el setmanari Ampurdán va publicar, en fascicles, la història del club, a cura del cronista Josep M. Bernils.