Saltar a continguts

Unió Esportiva Figueres

Navegació

Menú principal

1964-65: Retorn a 3a i sanejament econòmic

1964-65
Ampliar imatge
TEMPORADA 1964-65. RETORN A TERCERA I SANEJAMENT ECONÒMIC
Al començament de la nova temporada 1964-65, a Milla, que continuava d'entrenador, un periodista li va preguntar si veia factible tornar a pujar a Tercera Divisió amb aquell equip esperançador i va contestar afirmativament dient que calia contractar altres valors joves de Figueres i de la seva comarca per formar, arnb la plantilla del moment, un conjunt capaç d'anar a la categoria superior. Demanà l'ajut del públic ja que els valors joves volien el calor i la confiança dels socis. Els jugadors eren: Rafa, Junca, Finín, Ribas, Prieto, Brugués, Vallmajó, Arnau, Comarnala, Casals, Sanz, Blanquera, Duran, Vilalta, Carbonell, Lozano, Coll, Cisquet.... Per la seva part, la Junta es presentava amb l'economia sanejada.

L'any futbolístic va començar bé: Figueres-Gramenet 3 a 0, Berga-Figueres, 1 a 4... A la cinquena jornada ja era líder. Es jugava molt bé i es guanyava per amplis resultats encara que els adversaris eren difícils. Finín, que havia tornat al Figueres, formava amb Carbonell un tàndem imparable en el camí cap a gol. Era un jugador molt fi i no hi havia altre sistema per frenar-lo que el de fer-li falta. Al camp de l'Anglès l'arbitre hagué d'expulsar tres jugadors d'aquest equip per faltes greus contra Finín.

El Figueres va acabar el torneig empatat al prirner lloc amb el Júpiter, al qual es proclamà campió pel coeficient particular favorable de gols. Per aquest motiu el Figueres hagué de jugar la lligueta d'ascens contra els equips del Manresa, Sant Martí i Olot. Va perdre els dos primers partits i va guanyar tots els altres. Es van batre tots els rècords de taquilla. El Figueres tornava a reintegrar-se a la Tercera Divisió. A l'Ajuntament es va fer una recepció oficial i la Junta anunciava un altre èxit: superàvit de mes de cent mil pessetes. Insòlit.

A més, s'havia concertat el traspàs del davanter centre Carbonell, màxim golejador de la temporada, a l'Espanyol. El jugador va cobrar 125.000 pesetes de fitxa i un sou mensual de 6.000, rnentre que per al Figueres va representar un partit al camp local contra l'Espanyol, amb una taquilla assegurada de 150.000 pessetes.

L'Espanyol es va comprometre a presentar els seus millors valors, com Kubala, Carmelo i Tejada.
Per Santa Creu es va jugar el partit contra l'Espanyol, que fou un gran èxit de públic. El resultat: 0 a 2.
La temporada havia ofert 44 partits, dels quals 29 es van guanyar, 6 empatar i 9 es van perdre. Quant a gols, 126 a favor i 57 en contra. S'ha de recular més de vint-i-cinc anys per trobar un nombre tan elevat de gols.